Wednesday, 5 March 2014

LA PRIMERA VEGADA QUE TASTO UN VI ARGENTÍ: SUELO ARGENTINO





La família amb qui visc a Londres ahir va proposar d’obrir un vi negre argentí per sopar. Mai n’havia tastat cap produït en aquest país sud-americà, però sí que n’havia tastat de Xile.  M’esperava un vi normalet i més quan s’havia que provenia d’un país amb poca tradició vinícola si es compara amb França, Catalunya o Espanya.  Com a mínim, Argentina no és un país conegut mundialment pels seus vins. De nou, la família amb qui visc em va sorprendre: el vi era deliciós. Altra vegada havia prejutjat una ampolla de vi, només tenint en compte la seva procedència. També l’havia prejutjat perquè l’ampolla tenia tap de rosca de plàstic enlloc de tap de suro.
Ara, el que segurament no és cert és el que vaig llegir a l’etiqueta d’aquest vi, on hi havia escrit en anglès que a Argentina hi havia els millors vins del món. Potser pels argentins seran els millors, però per mi no. A més a més, tampoc es poc generalitzar. Deixant de banda el debat de si Argentina té els millors vins o no, he d’admetre que el vi que vaig provar ahir em va encantar. Era un Suelo Argentino, provinent de la regió de Mendoza i produït per La Agricola S.A.
El vi que vaig provar és un vi de l’any 2012 que és una mescla d’ull de llebre i malbec, amb una graduació alcohòlica de 13,5 graus, de cos mitjà i molt afruitat amb tocs de prunes i cireres.  Suelo Argentino ull de llebre i malbec és un vi suau i molt fàcil de beure. A Anglaterra té un preu de 8,49 lliure esterlines. Personalment crec que és un vi car si el comparem amb altres vins, però tenint en compte el que es paga per altres vins provinents de fora d’Europa i de França, és un preu acceptable, tot  i que admeto que es poden trobar vins espanyols o xilens més barats i més bons.
Ja iniciat en el vi argentí i havent provat Suelo Argentino ull de llebre i malbec he volgut comprar el germà del vi que vaig provar ahir i quan tingui ocasió el tastaré. El vi que he comprat és un Suelo Argentino purament Malbec i segons el botiguer, és més suau que el seu germà i té una textura vellutada, colors violetes i moltes més aromes florals.
D’aquesta experiència he après que mai es pot prejutjar un vi per la procedència, cosa que es pot aplicar a tots els àmbits de la vida. Doncs, us animo a ser atrevits i a provar vins d’arreu del món. Però sobretot, proveu Suelo Argentino que segur que us agradarà.

Salut i bon vi!

No comments:

Post a Comment